KKK'nın eğitim seferberliği Akdeniz'e ulaştı

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın MEHMETÇİK DERSHANELERİ, Akdeniz'e indi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı eğitim seferberliği Akdeniz'e indi. Doğu ve Güneydoğu illerinde faaliyetlerini sürdüren Mehmetçik Dershaneleri'nin şimdi Adana, Mersin, İskenderun ve Kahramanmaraş gibi illerde, kimsesiz ve fakir çocuklara ücretsiz dershane olanağı sağlayacağı ve onlara üniversite kapılarını aralamaya çalışacağı belirtildi. Geçtiğimiz yıl, ÖSS başarısı yüzde 70'lere varan Mehmetçik Dershaneleri'nin, bu yıl faaliyete girenlerle birlikte toplam şube sayısı 11'den 23'e, öğrenci sayısı ise 3 binden 4 bin 700'e çıktı. Mehmetçik Dershaneleri'ne ilk günden itibaren rehberlik, kitap ve doküman desteği veren Final Dershaneleri, bu yıl da 200 milyar lira değerindeki 2 kamyon dolusu kitap, soru bankası, yaprak test ve dergileri Malatya'da düzenlenen törenle askeri yetkilileri teslim etti.

Malatya Final Dershanesi'nde düzenlenen törene Malatya Valisi Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgenaral Tuncay Çakan, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Şenol Şen, Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, "Final'ın desteği sürdüğü müddetçe, Mehmetçik'in eğitimdeki görev alanı ve başarısı da büyüyecektir" dedi.

Final Dershaneleri Malatya kurucusu Eyüp Bilbay da, "Final'in milli bir görev olarak kabul ettiği Mehmetçik Dershaneleri'ne olan destek, artarak devam etmektedir" şeklinde konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber